Penyakit Kulit Psoriasis | Semakin Lama Penggunaan Ubat Steroid, Semakin Teruk Tindakbalas Pemulihan Penyakit Psoriasis

Gejala penyakit psoriasis atau badang kulit adalah kulit yang kering, gatal, lapisan kulit yang selalu berganti (keratinosis) seolah-olah bersisik sehingga menjadi radang & kudis, bengkak sampai menjejaskan bentuk tulang jika psoriasis dialami begitu lama yang dirawat dengan agen suppressive.

Ada juga penyakit psoriasis yang menyebabkan kulit berair kemerahan yang sangat radang atau sakit. Ini hanya melibatkan tisu permukaan kulit sahaja.

Ubat Penyakit Kulit Psoriasis

Ia biasanya disebabkan oleh rawatan penyakit lain menggunakan ubat kimia sintetik yang kuat atau vaksin. Ia mengubah sistem imun tubuh. Kesan sampingan daripada rawatan suppressive ini menimbulkan penyakit psoriasis biasanya pada kanak-kanak.

Penyakit ini lebih mudah dirawat tanpa tindakbalas pemulihan yang teruk.

Psoriasis biasanya lebih teruk daripada eczema kerana ia sudah sampai ke tisu lebih dalam daripada permukaan kulit. Psoriasis boleh mengenai tisu sendi dan tulang jika ia telah lama dialami pesakit.

Psoriasis terjadi akibat penyakit kulit seperti eczema, gatal, yang dirawat menggunakan agen suppressive seperti steroids, krim, suntikan ubat untuk penyakit kulit dan herba panas yang kuat dalam masa yang lama.

Penyakit pada permukaan kulit ditekan kedalam oleh ubat atau agen suppressive. Semakin lama penggunaan ubat suppressive steroid, semakin jauh ke dalam penyakit psoriasis dan himpunan bahan toksik terjadi. Maka semakin kronik penyakit psoriasis dan semakin sukar dan semakin lama rawatan perlu dilakukan.

Ini kerana tindak balas pemulihan yang lebih teruk dan lebih lama dialami semasa proses rawatan.

Bagi penyakit psoriasis yang baru dan hanya mengenai bahagian tisu kulit sahaja, krisis pemulihan semasa menjalani rawatan non-suppressive tak berapa teruk yakni seperti eczema dan penyakit kulit jenis alahan lain & resdung.

Tetapi krisis pemulihan penyakit psoriasis yang kronik yang telah menjejaskan tisu sendi & tulang, lebih teruk daripada eczema : Sakit pada bahagian sendi, organ dan beberapa bahagian tubuh yang mengalami psoriasis. Pesakit biasanya tak tahan dengan proses pemulihan ini.

Jadi perlu gunakan dos ubat bebas steorid yang minimum sekali yakni 1-3 titik atau suku sudu kecil untuk sediaan aqueous (cecair) atau jus atau pekatan atau madu pada kekerapan seminggu sekali contohnya.

Biar krisis itu berlaku pada kadar yang mampu dihadapi oleh pesakit.Tingkatkan dos secara berperingkat-peringkat apabila krisis mula reda. Begitulah seterusnya dos ditingkatkan sehingga mencapai dos yang dicadangkan untuk mengeluarkan semua toksik dan penyakit daripada tubuh. Proses ini mungkin memakan masa berbulan-bulan sehingga setahun.

Untuk mempercepatkan proses pemulihan psoriasis yang kronik, perlu selalu ambil minuman beralkali (air mineral pH > 7.0; BLEU 7.4, Ghau-ghau 8.0, air zam-zam 10.0 -12.0) dan makanan asli wholefoods yang kurang berasid atau lebih beralkali (daripada makanan yang diproses / refined foods).

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agen RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agen RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop